marți, 29 octombrie 2013

Implantologie dentara - ce cabinet stomatologic alegem?

Una dintre cele mai sensibile probleme de sanatate este cea legata de dantura. Indiferent ca sunteti tanar sau mai in varsta, dantura este un element al sanatatii imposibil de ignorat. 

Odata cu trecerea timpului, o problema minora a danturii se poate transforma cu usurinta intr-una majora. Se poate ajunge astfel la pierderea dintilor si la toate neajunsurile determinate de aceasta.

Stiinta medicala a avansat foarte mult, astfel incat inlocuirea unui dinte cazut, considerata pana acum cativa ani imposibila, a devenit acum posibila cu ajutorul implantologiei dentare. Una dintre clinicile recomandate pentru procedura de implant dentar este acest cabinet stomatologic din Bucuresti.

Ce este un implant si cum se realizeaza operatia?


Implantul dentar este o procedura invaziva minimala ce are ca scop final inlocuirea unui dinte cazut cu ajutorul unui element metalic biocompatibil in gingie. Operatia se efectueaza intr-un cabinet stomatologic specializat in proceduri de implantologie dentara.

Implantul se compune din 3 parti majore: 
  • un element metalic reprezentat de un surub din titan;
  • un bont protetic (element de legatura);
  • coroana dentara, ce reprezinta partea vizibila a dintelui, dupa inserarea implantului si vindecarea gingiei.
Operatia propriu zisa de implant dentar se efectueaza in urmatorul mod: dupa efectuarea tuturor analizelor medicale, pacientului i se efectueaza o operatie in gingie, pentru ca in aceasta sa fie inserat surubul metalic biocompatibil.

Dupa inserarea acestuia este necesara o perioada de vindecara a gingiei precum si de verificare a corectitiudinii realizarii operartiei. De asemenea este nevoie de verificarea acceptarii implantului de catre corp. In cazuri extreme, este posibila rejectia implantului din titan de catre corpul pacientului.

In momentul in care gingie este vindecata si este confirmata compatibilitatea materialului metalic cu gingia pacientului, se poate trece la etapa urmatoare: adaugarea bontului protetic si aceea a coroanei dentare.

Aceasta poate fi realizata din materiale diverse, de la varianta metalica si pana la aceea apolimerilor sau a zirconiului.

Recomandari


Pentru ca rata de respingere a implantului sa fie una cat mai redusa este necesar sa respectam cateva reguli. Dintre acestea amintim: o igiena cat mai corecta a danturii, evitarea fumatului si evitarea produselor lactate imediat dupa realizarea operatiei de implant dentar, respectiv implantarea surubului de titan la nivel gingival.



  

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Thank you i did really need this topic you share a very nice information about the implant dentar it's great work.
    implant dentar

    RăspundețiȘtergere
  4. Your blog really very fantastic and all the information are very awesome and great it's really interesting all the topic about the work motivation.
    Kostenlose Beratung für Zahnersatz

    RăspundețiȘtergere